Moonboon - Hjelpesenter logo
Moonboon - Hjelpesenter logo

Alle artikler

Hvor lenge kan en baby bruke et vektprodukt?Oppdatert 5 months ago

Moonboons vektprodukterer er designet for å skape ro i en travel hverdag eller til bruk før og under søvn. 

Vektproduktene har hull til armene og er designet for å holde seg på plass. Hullene har en passende størrelse, som hverken er så store at albuen kan stikke igjennom eller så små at det er vanskelig å få produktet på og av.

Forskning peker på at vektprodukterer begynner å virke etter 15 til 20 minutter. Men barn er forskjellige og reagerer forskjellig. Derfor anbefaler vi at du prøver det ut og finner ut hvordan vektproduktet fungerer best for barnet ditt. 

Etter omtrent 30 minutters bruk har nervesystemet vennet seg til tyngden, og effekten vil gradvis avta. Noen søvneksperter anbefaler å bruke et vektprodukt i 20–30 minutter av gangen, mens andre anbefaler at barnet sover med det om natten for å unngå å vekke barnet.  

Både Vektvesten og Vektsoveposen er designet til bruk under søvn. Dersom du ønsker å fjerne vektproduktet og bruke det igjen for å forlenge effekten, anbefaler vi at du gir nervesystemet tid til å «nullstille» seg. Det tar omtrent 20–40 minutter.

OBS! Vektproduktenes økte vekt kan gjøre det mer krevende for barnet å justere liggestillingen selv. Av sikkerhetsmessige grunner og for å forhindre krybbedød, må vektproduktene kun brukes av barn som er 8 måneder eller eldre. Som en tommelfingerregel må barnet kunne snu seg selv, da barnet selv må kunne justere sovestillingen og endre hodets stilling under søvnen.

Vi anbefaler alltid å bruke vektproduktene i henhold til anbefalingene og brukerveiledningen for å skape de beste og tryggeste rammene for barnet.  

Var denne artikkelen nyttig?
Ja
Nei