Moonboon - Hjelpesenter logo
Moonboon - Hjelpesenter logo

Alle artikler

Skal jeg velge en vektdyne, vektsovepose eller en vektvest?Oppdatert 5 months ago

Det korte svaret er at du skal velge det produktet som passer best til barnet ditt ut fra beskrivelsen nedenfor. Alle tre produktene er sikre å bruke og hjelper babyen din med å sove mer og bedre.

Bruk Vektdynen fra 12 måneders alder i sprinkelsengen eller sengen når du legger barnet, eller når det sover. Eller i sofaen, når barnet begynner å falle til ro innen det skal sove. Vektdynen er til barn som selv trenger å kunne regulere om de har på Vektdynen, eller ikke.

Bruk Vektsoveposen fra 9 kilo i barnevognen, i barnevognen før en lur, når barnet skal legges ved sengetid eller når det sover. Vektsoveposen er for børn som trenger vekt på hele kroppen, hele tiden, mens de sover.

Bruk Vektvesten fra 9 kilo etter en aktiv dag, når du ønsker å hjelpe barnet ditt med å finne ro - som en del av rutinen ved middagsluren eller i ulvetimen. Vektvesten er til barn som trenger tyngde på kroppen, også innen sengetid, fordi vesten gir full mobilitet, for eksempel i ulvetimen.

Vektdynen skiller seg fra de to andre vektproduktene, ved aldersgruppen og ved sitt design. Vektdynen kan brukes fra barnet er 12 måneder og inntil barnet er 7 år. Bruk Vektvesten og Vektsoveposen fra barnet er 8 måneder og veier 9 kilo, og inntil barnet er blitt for stort til produktet.

Var denne artikkelen nyttig?
Ja
Nei